Jutters Home
Kom mee jutten!
Jutters Foto's
Jutters Verhalen
Feestjes
Waar vind je ons?
Help!

 

 

Dat strandjutters mooie verhalen vertellen...

...dat weet je zodra je bij de keet bent geweest. Hier kun je alvast enkele verhalen van ome Jan lezen. Neem ze vooral met een flinke korrel zand...uhhh....zout.

Verstrooid                                           <=

Dat waren de familieleden en vrienden van deze overledene waarschijnlijk. In plaats van de as uit te strooien op zee, verdween de complete urn in de golven. Zweethandjes? Een onverwachte vloedgolf? Verzin er zelf maar een mooi verhaal bij. Wij weten het niet. In ieder geval heeft Ome Jan de bizarre vondst teruggebracht naar Ockenburgh. Nu maar hopen dat de tweede poging wl goed is verlopen.

 

 


=> Meubels maken                             

Een stevige noordwesterstorm belooft altijd mooie vondsten. Zo ligt er nu een grote stapel hout naast de keet. Enkele loodzware bielzen bezorgden Ome Jan zelfs een juttersarm. Inmiddels zijn er prachtige meubels gemaakt van het hout: banken, een jutterstafel, ja zelfs een uitkijkpost. Schuif binnenkort maar eens aan aan de nieuwe picknicktafel.

 

Niet bruin en geen vis                         <=

Regelmatig spoelt een bruinvis aan op het strand. Een bruinvis is niet bruin en ook geen vis. Het is een grijs/wit broertje van de walvis en de dolfijn. Onlangs vond Ome Jan weer een flink gehavend exemplaar op het Zuiderstrand. Deze heeft nu een rustig graf in de duinen. En als de wind uit het zuiden komt wordt Ome Jan nog wel eens aan hem herinnerd.